Dirigente

Dirigente Carola Tavenier

Dirigente CarolaIn haar jeugd kwam Carola al vroeg in aanraking met een muziekinstrument en speelde op haar negende saxofoon bij een fanfare. Later kwam daar een beetje gitaar bij. Op de PABO ontdekte ze dat, naast lesgeven, zingen ook wel heel erg leuk was. Op een basisschool in Rotterdam, waar ze toen ook woonde, stak ze veel tijd in het geven en promoten van muzieklessen. Na de verhuizing naar Friesland (back to her roots) kwam er een piano in huis te staan.

Haar eerste koor was het kinderkoortje Happy. Dat bleek zo leuk dat ze besloot een cursus voor amateur-koordirigent te gaan volgen. Haar directie-docent was Gerben v.d. Veen, die haar al gauw vroeg voor haar eerste koor met volwassenen; gopelkoor Jaldei Tsion, en zo ontdekte ze steeds meer dat koordirigent zijn wel een heel boeiend en enerverend vak was. Zij kon er zowel haar muzikale als didactische ei in kwijt.

Inmiddels is Carola sinds juli 2000 in het bezit van het diploma van de Meerjarige Dirigenten-Opleiding, die ze volgde in Heerenveen, en heeft ze zich door middel van diverse workshops, onder meer van Tijs Krammer, gespecialiseerd in de lichte muziek.
Vanaf de start in maart 2003 is Carola dirigente van ons eigen pop- en musicalkoor Just4Fun uit Oosterwolde. Daarnaast dirigeert ze momenteel ook nog gospelkoor Living Lord Singers uit Diever en zanggroep Sjamasj in Appelscha.

Maar dat alles is niet genoeg voor haar om alle muzikale energie kwijt te raken. Zelf de saxofoon spelen in het korps van Appelscha, zingen in haar eigen vocal-group Breeze en zingen in de gelegenheidsband De Vijko’s geven haar grote muzikale veelzijdigheid weer. Ook had ze de leiding over het muzikale gedeelte van de musicals Jozef en Mozes, die uitgevoerd werden in Oosterwolde onder auspiciën van de Raad van kerken. Hierbij had ze de leiding over het koor, maar was ook verantwoordelijk voor het uitzoeken en bewerken van de liedjes. Inmiddels heeft ze zich ook aan het arrangeren gewaagd. Zo is The Great Escape o.a. van haar hand.

Betrokken, energiek, perfectie, …. het zijn typerende kenmerken van deze getalenteerde moeder van drie kinderen.

Koren boeken

Wilt u een van de koren boeken voor een optreden? Dat kan! Vul hier uw naam en emailadres in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw naam

E-mailadres